top of page

Historiskt arv

​歴史

​Vår skola grundades för 450 år sedan i Japan.
På den tiden var Japan mitt uppe i ett blodigt inbördeskrig mellan hundratals generaler som varade i hundra år - Sengoku Jidai ("Tiden då Landet låg i Krig").

 

De av er som studerat japansk historia, spelat Shogun Total War, Nioh, Onimusha, eller sett filmer av Akira Kurozawa eller läst mangan Vagabond eller boken Shogun känner nog väl till denna period, men har nog aldrig fått chansen att testa på hur det var att delta i striderna på den tiden.

Vår skola tillåter dig att göra en djupdykning in i samurajernas olika fäktningstrick, filosofi och mentalitet.
Även om det gått mer än 400 år sedan det begynte, så har alla stridstekniker, trick och lärdomar gått i arv från far till son sedan samurajernas dagar, överlevt flera krig, och har nu nått Europas stränder.

Skolan har ett gott rykte i Japan, och var den skola som Japans samurajers överbefälhavare ("shôgun") tränade från och med 1600-talet.

De satte mycket höga krav på att landets ledare skulle få den bästa möjliga fäktningsträningen för att försvara sig.

På den tiden var det inte ovanligt att lägre samurajfurstar försökte ta makten från shôgun med våld.
Det behövdes alltså en kampsport för samurajer som kunde lära ut inte bara hur man dödar, utan också hur man håller människor vid liv.

När den listige generalen Tokugawa Ieyasu år 1600 bestämde sig för att få slut på alla blodiga strider i Japan allierade han sig med vår skolas mästare.
Vår skola genomförde ett gerillakrig mot en samling andra generaler som ville marschera med en enorm armé för att gripa Tokugawa Ieyasu, och vid det berömda slaget vid Sekigahara lyckades Tokugawa med en snillrik plan och sina allierade besegra sina fiender och bli Japans envåldshärskare.

Tokugawa satte sina söner i träning på vår skola, som nu även utvecklades till att lära ut ledarskap, filosofi, management och hur man utövar flera olika vapenkonster.

Vår skola därefter privatskola för Japans elit i 250 år och lärde dem att det är bättre att rädda sitt eget land från fördärv genom att försvara de goda, än att försöka ta makten och försöka döda de man själv tycker är onda.
 

Trots de många krig Japan fått genomlida (inklusive Andra Världskriget) har skolan lyckats överleva och spritt sig över världen.

Det finns nu flera dojo i Japan som tränar med oss!

bottom of page